Interiørstylistens beste tips: Slik følger du trendene for 2021

Har du et ønske om å henge med på interiørtrendene for 2021? Da skader det ikke å være tidlig ute. Vi gir deg de beste tipsene, tilpasset boligene på Sandslimarka 33, fra vår interiørekspert Cecilie Johannessen.

Vi har snakket med interiørstylisten Cecilie Johannessen (45). Til daglig jobber hun i sitt eget boligstyling- firma BoPent. Det inngår dermed i jobben at den ivrige stylisten skal ha full oversikt over de hotteste interiørtrendene for 2021. Ja, for snart går vi inn i et nytt år, og det er lurt å henge med på trendene tidlig, så man er klar til å hente opp noen av dem i interiør, farger og stil det kommende året.

 Det var en sommerdag i 2019 at BoPent ble til. Da hadde Cecilie drømt om å starte for seg selv lenge.

 – Tidligere har jeg samarbeidet med et annet boligstyling-firma, og de erfaringene jeg gjorde meg underveis bidro til at jeg til slutt turde å satse og stå på egne bein. Det har vært knallhard jobbing og tidvis lange dager. Samtidig har det gått over all forventning. Og jeg lever tross alt av fornøyde kunder, forteller Cecilie.

Når det kommer til trender, mener Cecilie at det kan bli dyrt å kaste seg på alle de nye som kommer. De har kort levetid, og det kan fort bli en stor jobb å skulle male veggene flere ganger i året.

 – En trend varer maks et par sesonger, så det kan være smart å velge tidløse farger på veggene, og heller bruke fargerike accessories. Med det mener jeg alt fra puter, til teppene på gulvet, slår hun fast.

Det nye året byr på en naturlig fargepalett

Det er Jotuns samling av eldre og nyere farger som definerer trendfargene neste år. Det går en tydelig dreining mot mer farge og mer fargeutvalg. 

 – Det skal bli godt å få mer farge på tilværelsen, sier Cecilie med et smil.

Sandslimarka 33 vil bli en blanding av flotte, forseggjorte fellesarealer mellom byggene og mer naturtomt i randsonen rundt. I fargekartet finnes det flere jordfarger å velge mellom, som speiler overgangen mellom ute og inne. 

 – Personlig er jeg veldig glad i “greige” farger, altså en blanding mellom grå og beige. Dette er farger som ikke er for dominerende, samtidig som de skaper en lun og varm atmosfære. Disse fargene er også tidløse, og lett å kombinere med boligens inventar.

Hun trekker frem fargene Silke og Mørk Strandsand, i tillegg til Granskygge og Letthet fra Jotun.

 

 – Det blir mye terracotta og blåfarger. Men også nøytrale, myke og brune basisfarger blir populært neste år, forklarer hun.

De unike gjenstandene vinner

For 2021 er det de litt rare og unike gjenstandene som gjelder, skal vi tro Cecilie. 

 – Det fungerer som naturlige blikkfang, og det er mye å velge mellom uten at man skal innrette seg etter hvilken epoke de tilhører.

Blokk-tepper med mønster blir en hit det kommende året. Kombiner gjerne også  brukte møbler med nye. Det skal ikke være dyrt å ha det flott hjemme. Og når det gjelder møbler dreier vi oss vekk fra minimalistiske og stramme linjer, til mer runde og myke former og farger. Dette uttrykket gir et lettere preg på innredningen i følge eksperten.

 – I tillegg kan ting plasseres på nye måter. Hvorfor skal sofaen alltid stå helt inntil veggen? 

Les også: Nytt år, nye muligheter

Spar plass, tenk økonomisk!

Boligene på Sandslimarka 33 har mange unge kjøpere i etableringsfasen. De arealeffektive leilighetene har smarte løsninger, som har gjort at man kunne holde prisene nede på et fornuftig nivå.
Dette er viktig å ha i bakhodet når man planlegger innredningen. 

 – Ta hensyn til størrelsene på hvert rom. Heller mindre og kompakte møbler enn store og ruvende. Velger du farger som harmonerer godt, lurer man øyet til å oppfatte rommet som mer romslig, råder hun.

To identiske boliger kan innredes ulikt og man vil få totalt forskjellig oppfattelse av størrelsen på boligen. Multifunksjonelle møbler er ikke bare plassbesparende, men det kan også være økonomisk, tipser Cecilie. 

 – Og det gjør ingenting om et rom ikke er ferdig møblert første måneden etter innflytting. Man bør også utnytte veggplass og takhøyden til oppbevaring. Fester man skapet eller hyllene opp på veggen vil de sveve over gulvet og gi inntrykk av mer gulvplass. 

 – Ikke minst er det praktisk når gulvet skal vaskes eller støvsuges.

Likte du tipsene til Cecilie? Da kan vi glede deg med at det kommer flere tips på nyåret!

Relaterte artikler

  1. Få hjemmefølelsen i visningsboligen

    Er du nysgjerrig på hvordan en leilighet i Start Sandsli-prosjektet kan se ut? I den nybygde visningboligen får man et realistisk innblikk i hvordan et liv på Sandslimarka kan oppleves.

    Les mer
  2. Nyt hagefølelsen på Sandsli

    Det finnes mye å glede seg over i leilighetsprosjektets bakgård. Uteområdet er nemlig nøye planlagt av landskapsarkitekt Vibeke Weglo, som har store ambisjoner for uteplassen.

    Les mer
Kart

Meld din interesse

Kontakt megler