Styrket søskenforholdet med vennekjøp

Da de ikke kunne kjøpe hver for seg, besluttet søskenparet å kjøpe sammen. Det har de ikke angret et sekund på siden.

En som har gått for “kompiskjøp”-varianten er markedsfører Sandra Valvik (24). 

Da hun var ferdig på videregående og skulle studere i Bergen, hadde hun ikke nok egenkapital til å kjøpe egen leilighet. Den samme situasjonen gjaldt for broren hennes. Det endte med at søskenparet valgte å kjøpe sammen. En avgjørelse de ikke har angret én dag på siden.

–  Det var både praktisk og økonomisk for oss. I tillegg ble vi veldig gode venner av det, sier Sandra.

Start Sammen: Dette må du vite for å kjøpe bolig med en venn

Burde hatt samboerkontrakt

Begge to begynte på studiene i ny og ukjent by. Å bo i leilighet sammen med en man kjente så godt, ble en trygghet i hverdagen for begge. 

–  Så slapp vi å bekymre oss for vanskelige utleiere og problemer knyttet til å bo i kollektiv. 

Planen var at de to skulle bo sammen de tre årene de studerte. Det endte opp med fem.

Når hun ser tilbake på perioden, tenker hun at en samboerkontrakt hadde vært lurt.

– Vi fikk litt møbler av foreldrene våre, så da vi flyttet igjen solgte vi det meste og delte pengene mellom oss. Resten av tingene ble delt likt, forteller hun.

– Det er nok viktig at man går sammen personlighetsmessig også

De to gikk inn med like mye, og hadde foreldrene som kausjonister. Flere Sandra har snakket med var sjokkert over at hun hadde kjøpt leilighet sammen med broren sin. 

– Mitt inntrykk var at det ikke var særlig vanlig å kjøpe sammen med søsken. Heller ikke å kjøpe leilighet så tidlig, så vi skilte oss litt ut blant andre studenter. 

Hun forteller at det hjalp at det kun var tre år mellom hun og broren. Noe som mest sannsynlig bidro til at de gikk såpass godt sammen.

– Det er nok viktig at man går sammen personlighetsmessig også. Selv satt jeg igjen med egenkapital og kunne kjøpe meg bolig alene etter at jeg hadde solgt leiligheten, noe som var veldig deilig. Vi betalte kanskje mer enn de som leier i måneden, men så satt vi begge igjen med egenkapital i ettertid.

Knirkefrie helger og stuebytte

Søsknene hadde begge soverom av grei størrelse, så det å ha besøk gikk knirkefritt. Hverdagene var hektiske, så de to var mye borte fra leiligheten. Men da helgen kom var det ofte besøk.

– Da byttet vi gjerne på ha stuen fredag og lørdag. Så sjekket vi alltid med hverandre før vi avtalte besøk. God kommunikasjon er viktig, slår hun fast.

Ellers var det ikke mange utfordringene de støtte på. 

– Det som ofte blir utfordringen er vasking og rydding, men her hadde vi faste oppgaver som vi rullerte på. Vi byttet også på å gå med søppelet, støvsuge og å vaske badet. Vi er begge rolige personer som er lite dramatiske av oss, så eventuelle problemer tok vi ofte med litt humor og god stemning.

– Når jeg ser tilbake på den tiden savner jeg det litt, egentlig. 

–  Hva var det kjekkeste med å bo med sin bror?

–  Det kjekkeste må være å alltid ha noen som du kjenner godt å snakke med. Vi delte alle hverdagens problemer og gleder med hverandre. I tillegg fikk vi et nærere forhold av å bo sammen.

Kart

Meld din interesse

Kontakt megler